Vrhunska vina postala turistički hit Slavonije, Baranje i Srijema

vina-Slavonije-Baranje-i-Srijema

Slavonija, Baranja i Srijem imaju idealan zemljopisni položaj za uzgoj vinove loze od koje se rade vrhunska vina. U posljednjih desetak godina vinogradari i vinari prepoznali su vino kao turistički proizvod i dodatnu vrijednost vrlo bogatoj gastronomskoj ponudi.

Prelijepa priroda, tradicija, bogata povijest, vrhunska vina i turizam. Zašto ne? Prepoznale su to i tri vinarice. Osim što su žene, povezuje ih i ideja o razvoju turizma upravo na tragu Dionizijeve kapljice, javlja HRT.hr.

Upravo je taj hedonistički užitak dio turističke ponude koju su u Slavoniji, Baranji i Srijemu zamislile ove tri odvažne vinarice. Jedna od njih Jasna Antunović, uz pomoć Ministarstva turizma uložila je, osim u vinariju, i u turističke sadržaje. “Turisti su se u zadnjih pet godina definitivno probudili te orijentirali avanturističkom turizmu koji u sebi sadrži i gastronomiju”, kaže Jasna Antunović u izjavi za HRT.

Uz izvrsno vino, dva stara vinska podruma ukopana u brdo jednako su vrijedna turistička atrakcija Paole Stipetić iz Iloka, a svoj dio Baranje u čaši je odlučila zarobiti Kristina Pinkert iz Suze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*