Vinska priča i drugi noviteti u zagrebačkoj pizzeriji Chello

pizza-i-vino

Može li pizzeria imati kvalitetnu vinsku kartu? Na organiziranoj prezentaciji za novinare u zagrebačkoj pizzeriji Chello kušane su pizze iz nove ponude te su sljubljene s različitim vinima.

Pizzeria Chello popularnost je stekla s deep dish pizzama koje je još 2011. predstavila domaćoj javnosti. Trudeći se nuditi nešto drugačije, kreativni i inovativni vlasnici, Darijan i Glorija Katalinić, uvijek su radili na novim idejama i receptima, koje Darijan, ujedno i glavni pizza majstor Chella, sprovodi u djela, no pomno prilagođava domaćem tržištu, a mnogobrojni zagrebački gurmani to su itekako prepoznali.

U proljeće Chello ulazi s više noviteta. Prvenstveno se tu radi o dodatnom podizanju kvalitete kroz nove recepte u kojima se koriste visoko kvalitetne namirnice, uglavnom talijanskog porijekla (posebice zero-zero brašno, Polpa rajčice, mozzarella di bufala i druge), ali neke namirnice, kao što su svježe povrće i nešpricani šampinjoni, nabavljaju se u Hrvatskoj.

pizza-i-vino-2

“Vrhunske namirnice i tanje tijesto nisu pogodne za dostavu, jer hlađenjem gube kvalitetu. Zato nove pizze serviramo isključivo u pizzeriji, na adresi Zagorska 18”, rekao je Darijan Katalinić novinarima na predstavljanju noviteta te dodao: “Međutim, svi koji radije pizzu jedu kod kuće, ne trebaju brinuti, dosadašnja ponuda i vrijedni dostavljači i dalje ostaju ovdje. Nova ponuda je, možemo tako reći, nadopuna jelovniku.”

Na pitanje kako bi okarakterizirao novi dio jelovnika rekao je: “Možemo ga nazvati i proljetni jelovnik, jer ima dosta povrća i svježih namirnica, bogat je okusima i proljetno lepršav.”

Glorija Katalinić je idejni kreator koncepta poslovanja, a na prezentaciji je predstavila planove za budućnost Chella: “Jedan od tih planova je da Chello otvori vrata na novoj lokaciji, u zapadnom dijelu grada, gdje će dobiti novu ulogu. Bit će mali obiteljski restoran s dječjim igralištem, kutkom za dojilje i drugim zanimljivostima, ali će i dalje zadržati pizze kao osnovni proizvod.”

Korak prema tom putu je uvođenje vinske karte i deserata već na ovoj, trenutnoj lokaciji, u Zagorskoj 18, kao i uvođenje mogućnosti da se, uz pizzu u dostavi, naruči i butelja vina.

“Gosti su nam najvažniji kriterij i nastojimo ispuniti njihove želje. Zato smo i organizirali ovo druženje s novinarima, da vam predstavimo novitete i čujemo vaše mišljenje. Kako nas dvoje sami nemamo mnogo iskustva sa sljubljivanjem pizza i vina, tako smo se za pomoć obratili G.E.T. Reportu”, dodaje Glorija Katalinić.

“Ideja o sljubljivanju pizza i vina imam već nekoliko godina, još od našeg prvog Pizza kupa u Međimurju, ali smo tek sad našli dovoljno hrabru ekipu da pokrenemo tu priču”, rekao je Tomislav Stiplošek, predsjednik udruge G.E.T. i glavni urednik G.E.T. Reporta te objasnio: “Pizza, zapravo, nije fast food, a uz kvalitetne namirnice nije niti loša hrana, takozvani junk food. Kad je to već tako, zašto vinoljupci ne bi uz dobru pizzu uživali u čaši dobrog vina? Tako smo, eto, u Chellu složili malu, ali vrlo kvalitetnu vinsku kartu.”

Bitno je da se ne pretjera s cijenama vina, što su u Chellu shvatili pa, primjerice, butelja vrhunske graševine (koja već jest neko vrijeme u ponudi) košta 75 kuna.

Novinari su najboljom pizzom proglasili Chello Italiano, a i kombinaciju te pizze s pošipom ‘Ježina’ Luke Krajančića s otoka Korčule, najboljim sljubljivanjem. Isto tako, jako im se svidjela kombinacija Cinque formaggi (pet sireva) + Muškat ‘Dolce anima’ Klaudija Tomaza iz Istre.

Iskusni vinski kritičar Željko Suhadolnik, najboljom je pak proglasio kombinaciju Margherita + Malvazija Medea.

Mustafa Topčagić, pak, iznenadio se činjenicom da se vrhunska graševina Kutjeva d.d. može fino sljubiti sa skoro svim pizzama.

“Dakle, varijanta sljubljivanja pizza i vina itekako ima budućnost u Hrvatskoj, samo ju treba razvijati. Drago mi je što je to prepoznala baš ekipa pizzerije Chello, koja konstantno isprobava nešto novo i radi na razvoju kvalitete”, zaključio je Tomislav Stiplošek. (M. Petković)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*