Prosecco Pazo i Natura tartufi predstavljeni u Red red wine baru

Prosecco Pazo i Natura tartufi

Promocija talijanskog Prosecca Pazo i istarskih proizvoda Natura tartufi održana je u četvrtak u Red red wine baru u Zagrebu.

Domaćica promocije Josipa Pavičić Berardini pripremila je fine zalogajčiće, tapase, inspirirane tartufima za sljubljivanje uz prosecco. Desna ruka u kuhinji bio joj je Drago Bošnjak, poznat iz showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj’, a sada chef u Red red wine baru.

Pjenušavu senzaciju Prosecco Pazo predstavila je Suzana Vajndorfer, zastupnica ovog pića u jugoistočnom dijelu Europe. Prosecco Pazo proizvodi se od grožđa iz gradića Valdobbiadene u sjevernoj Italiji, u pokrajini Treviso. Pije se na zabavama u klubovima i restoranima, prilikom obilježavanja značajnih datuma, na vjenčanjima, u VIP prigodama ili u bilo kojoj manje i više svečanoj prilici. Piti Pazo prosecco znači uživati u životu.


Suzana Vajndorfer i Rolf Hitzler (Pazo prosecco)

Pazo prosecco nije samo kvalitetan pjenušac iz najboljih grožđa, nego je jedinstven i po svojoj boci zlatnog sjaja. Ugodan je i za oko i za nepce, u što su se mogli uvjeriti uzvanici na promociji.

Proizvode Natura tartufa promovirala je osobno vlasnica tvrtke Daniela Puh u čemu joj je pomogao suprug Marko također uključen u obiteljski biznis. Tradicija bavljenja tartufarstvom u obitelji Puh, u čijem je vlasništvu tvrtka Natura iz Buzeta, kako smo doznali ovom prigodom, seže u davnu 1932. godinu. Tvrtka Natura danas otkupljuje tartufe za preradu od 300 obitelji u Istri, a izvozi 30-ak proizvoda na bazi tartufa na četiri kontinenta.


Marko Puh, Josipa Pavičić Berardini i Daniela Puh (Natura tartufi)

Direktorica tvrtke Daniela Puh, četvrta je generacija koja se bavi tartufarskim poslom, a svoje znanje i iskustvo uspješno prenosi i na petu generaciju. Tvrtka Natura osnovana je 1992. godine kada je prva u Hrvatskoj izvezla bijeli tartuf Tuber magnatum pico u SAD-e, a to čini i danas. Osim svježih, nude i široku paletu proizvoda od tartufa, koje se moglo kušati uz prosecco.

Da sve funkcionira kako treba te da uzvanici ne budu žedni i gladni pobrinuo se Luka Elezović, mladi gazda Red red wine bara. (M. Petković)

Foto: Julio Frangen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*